Saturday, January 26, 2013

Assalamualaikum wrt wbh and hi to everybody.

Rasanya sudah terlalu lama saya tidak 'update' apa-apa pun dalam blog ini. Disebabkan oleh kesibukan bekerja dan ada komitment lain yang perlu dipenuhi.

Tahun baru menjelang lagi. Selamat Tahun Baru 2013 kepada anda semua. Walaupun sudah agak terlambat tetapi saya kira masih lagi sempat untuk mengucapkanya. Semoga tahun baru ini memberikan kegembiraan, kerahmatan, keberkatan dalam hidup dan dimurahkan rezeki. Apa azam anda tahun baru ni? Apa-apa pun sama-samalah kita berdoa agar kita menjadi orang lebih baik.


Tahun 2012 telah meninggalkan kita. Banyak peristiwa yang telah kita lalui sepanjang tahun 2012. Ada yang baik, pahit, manis, lucu, sedih dan bermacam-macam perkara yang terjadi. Tapi, apa-apa pun kita tetap bersyukur pada Allah kerana sentiasa bersama kita menghadapi segala dugaan dan rintangan yang datang dalam kehidupan kita seharian. Alhamdulillah juga keran DIA masih memanjangkan usia kita hingga ke hari ini.


Bagaimanakah anda menyambut Tahun Baru? Bagaimana, dimana, atau dengan cara apa sekalipun tidak penting. Yang paling utama adalah sambutlah dengan cara baik dan berhikmah. Bukan dengan cara yang tidak elok. Apa pun yang hendak dilakukan, anda haruslah bijak menentukn baik buruknya sesuatu perkara itu.


Saya kira setakat ini sahaja dahulu dapat saya coretkan sebagai permulaan untuk tahun ini. Saya harap saya dapat menulis lagi selepas ini, Insyaallah.

~chow~

No comments:

Post a Comment